Invigning av Umnäs ridbana

Det var en stor dag för alla hästintresserade i Umnäs med omnejd, när den nya Ridbanan invigdes av Patrik Persson från kommunen. Stig Anderback hälsade välkommen och gav Umnäskvinnorna en eloge för deras intresse och engagemang för hästsporten och deras arbete för ridbanan upprustning. Ridbanan har byggts med bygdemedel från Storumans kommun och med vägbyggnadsföretaget Sandahls som entreprenör plus alla frivilliga insatser från Gratianryttarna och andra bybor.

Familjen Thorell med sina Morganhästar, Magdalena Karlsson med sin Friserhäst och Gratianryttarna med sina hästar gjorde bejublade uppvisningar på den nya banan.

Under rasten serveredes palt, våfflor och kaffe och såldes lotter. Högsta vinsten i lotteriet vanns av Gunni Fjällström som fick en dagstur för två med slädhundar från Silent-Way.

Dagen avslutades med en tävling mellan de deltagande ryttarna. Den vanns av Elise Thorell från Piteå på hästen Fares. Trots hårda vindar från nordväst uppgick besökarna under dagen till cirka 100 personer. Medarrangörer var studieförbunden ABF, Vuxenskolan och Medborgarskolan.

Under vår sommar och höst kommer Gratianryttarna att anordna olika kurser med erfarna instruktörer dit alla är välkomna att delta.

 

     

Anette Larsson på Bernida                                     Sofie Gjemmestad på Gandur

 

 

 
 

Tillbaka