Berättarafton med sång

Hembygdsföreningen Gratians och Vuxenskolans berättarafton med Stig-Ove Gustafsson blev en uppskattad och intressant upplevelse.

Stig-Ove berättade från sitt mångsidiga liv som FN-soldat, gymnastiklärare, skidambassadör för IK Fjällvinden och sina internationella kontakter över i stort sett
hela världen.

Möten med de stora och berömda har inte ändrat Stig-Oves lågmälda och stabila förankring i sin uppväxt och sin känsla
för sin hembygd.

Det visar inte minst hans egna visor, som han själv sjöng,
med ackompanjemang till gitarr och munspel.

Visor med ursprung från konkreta händelser som gjort intryck
på honom. Såväl hans lärarinna ”Moster Elise” som ”Sy-Klara”.

Stig Anderback informerade om den skidsamling som Stig-Ove deponerat till Bygdemuséet  och den utställning som planeras till sommaren av skidor och framgångsrika skidåkare som funnits och finns i Gratian-bygden. Inte enbart i tävlingssammanhang utan också då skidor var transportmedel till arbete, jakt och fiske, predikoresor och besök hos grannar.

Servering och lotterier och försäljning av Stig-Oves bok ”Fjällvind över världen” och hans cd ”Stig-Oves låtar”gav ett välkommet tillskott till föreningens kassa.

Ett tack framfördes till Stig-Ove, till Adventkyrkan i Slussfors som upplåtit lokaler och till föreningsmedlemmar som bakat och serverat och till Vuxenskolan som medarrangör.